Leefstyl

Heerlike Lindt Fondant Resep

Beindruk jou vriende en familie met hierdie heerlike resep.
Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Wonder jy hoe goed lyk voordat hulle op die rakke beland en jy dit verorber? Sedert speseryplaas-toer op Zanzibar-eiland en die Vanilla-toer op Reunion-eiland, fasineer dit my selfs meer.

Van pod met vlesige wit binneste tot kakaobone… en dan suiwer sjokoladekakao.

Lindt Donker Fondant Nagereg

Bestanddele

  • 100g 70% Excellence Lindt Sjokolade
  • 100g botter
  • 50g eiergeel (van 2 groot eiers)
  • 100g eiers (wit en eiergeel)
  • 50g koekmeel (sonder selfrysmiddel)
  • 20g strooisuiker
  • 4 wit Lindor Truffels

Metode

  • Plaas die botter en sjokolade in ‘n bak en smelt. Sit opsy sodra alles mooi gesmelt is.
  • Klits die eiers totdat dit liggeel is.
  • Voeg die sjokolade by die mengsel en roer die meel en suikermengsel by.
  • Spuit jou remakins met Cook & Spray.
  • Gebruik ‘n “piping bag” om jou mengsel in die ramekins te spuit. Stop so 1cm van die bokant af.
  • Bak 7 tot 9 minute teen 180 grade Celsius.
  • Maak ‘n klein snit in die fondant en plaas die Lindor Truffle binne-in.
  • Bedien warm en met ‘n skeppie roomys.

Notas

  • Jy kan die resep verdubbel, maar neem in ag dat warm sjokolade jou eiers gaan kook (jig!.
  • Voeg strooisuiker in die bodem van die fondant ramekin vir ‘n ekstra kraak.
  • Moenie jou fondant in die ramekin laat afkoel nie, dit sal aanhou bak.
  • Moenie sjokolade vervang nie … Hierdie resep is 100% volmaak en die fondant is soet soos heuning.
  • Bespreek die klas by een van die die Lindt-ateljees in Jozi of Kaapstad. Dit is regtig wonderlik.

Johannesburgse blogger en vryskutskrywer met 3 katte, 2 kinders en ‘n Ier wat nie weet wat dit is om stil te sit nie. Die familie is vol swerflus, groot planne en baie drome.

Skryf jou opmerking